ALLAH DIUTAMAKAN

AMAL DIPERTINGKATKAN

Peringatan….

Sebarang penulisan atau artikel di dalam blog ini tidak boleh dijadikan Rujukan Utama kerana penulis blog ini hanyalah insan biasa yang masih belajar mengenal erti hidup sebagai khalifah Allah..

Sebarang komen dan cadangan penambahbaikan sangat2 di alukan…Emailkan kepada marshall_niz@yahoo.com

:: KEINSAFAN DIRI ::


بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua...


Sangat Merindui Mereka......asek nak nagis je bile teringat....Allah,kuatkan hatiku ini...... :(



DISAAT YANG SEPI INI
KU DUDUK SEORANG DIRI
MEMOHON KEAMPUNAN DARI ILAHI

BAK LAUTAN BERGELOMBANG
SIANG MALAM PAGI JUGA PETANG
MENGHARAPKAN KETENANGAN
DARI TUHAN YANG ESA

BETAPA RIMBUNNYA DOSAKU
SEMUA TERLAKAR DILEMBAH USIAKU
SALAH DAN SILAP DIMASA YANG LALU
KINI KU SESALI

KU TIDAK LAYAK KESYURGAMU
NAMUN TAK SANGGUP KE NERAKAMU
KUTUNDUK SUJUD MERENDAH DIRI
KEMBALI PADAMU

CHORUS….

KU TETAP SETIA
PADAMU OH TUHANKU
AKAN KU PATUHI SEGALA
SURUHANMU

AKAN KU JAUHI
SEGALA LARANGANMU
ITULAH TANDA CINTA
CINTA ILAHI

Link Lagu disini


BERBAKTI SELAGI MAMPU

:: UPLOAD + UPDATE = REDEEM ::

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua...

"Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar".


Bertemu kembali..............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...Lamenye x update blog.....!!...tpkan,rasenya, sejak penulis memasuki alam pekerjaan nie, agak "slow" ckit penulis update blog nie...kenape erk..?? adoii...guane nok istiqamah nie........huuu....ape2 pon,penulis masih Bersyukur ke hadrat Allah kerana masih lagi memberi ruang dan masa utk menconteng blog ini....jom la kite layann.......

Tau tak, malam nie dah masuk malam ke 21 ramadhan..Jom kite hayati due situasi yg berlaku...manakah satu pilihan dihati.....

1- wah..lagi 10 raye nk raye...dah kene fikir nk beli baju raye..kueh raye...x sabarnye...

2-Alamak..tgl 10 ari saje lagi utk bersama Ramadhan tahun ini..bagaimankah puasaku..? Ibadah sunatku..? dosa2 ku selama ini....


Hm..sekadar renungan bersama..terutamanya untuk diri penulis juga.....
Sepertimane yg kite sedai maklum...kebiasaanya, apabila tiba 10 malam terakhir Ramadhan,seringkali kite dikaitkan dengan Malam LailatulQadar.......rasenye, tak perlu lah untuk penulis berhujah panjang lebar ttg "Malam Lailatul Qadar" ini.....



Secare ringkasnya, Ayuh teman2, kite gunakan seadanya baki-baki ramadhan yg ade ini untuk mencari sebayak yg boleh Pahala dan keAmpunan dari Allah....Penulis sangat takut seandainya tergolong dalam golongan yg ini...


Sabda Rasullah SAW,
~Amat sia-sia dan rugi bagi sesiapa yang melalui Ramadhan namun tidak mendapat keampunan~


Allah..jauhkan aku dari golongan ini..terimalah segala puasa dan ibadahku....Amin....


Ayuh teman-teman...kite sama2 menghidupkan Malam Lailatul Qadar....kenapa? Kerana,

“Barangsiapa yang shalat pada malam lailatul qadar berdasarkan iman dan ihtissab, maka Allah akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu.”

Begitu kata Rasulullah saw. yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim. Bahkan, untuk mendapatkan malam penuh berkah itu, Rasulullah saw. mengajarkan kita sebuah doa,

“Allahumma innaka ‘afuwun tuhibbul ‘afwa fa’fu ‘annii.”
Ya Allah, Engkaulah Pemilik Ampunan dan Engkaulah Maha Pemberi Ampun. Ampunilah aku.




Sentiasalah SETTING Niat kerana Allah, UPGRADE Iman dengan istiqamah, DOWNLOAD Sabar tika berpuasa, UPLOAD Usaha menambah amalan, DELETE dosa-dosa lalu, UPDATE Doa' setiap hari, TOPUP Ilmu dan amal, supaya kita dapat REDEEM pahala banyak-banyak dibulan mulia ini.


p/s : Ha..gambar kat atas tu adalah senarai Masakan penulis dan kawan2 sepanjang bulan pose nie...haha..hebatkan kami....buleh digelar Chef sudey... :)

BERBAKTI SELAGI MAMPU