ALLAH DIUTAMAKAN

AMAL DIPERTINGKATKAN

Peringatan….

Sebarang penulisan atau artikel di dalam blog ini tidak boleh dijadikan Rujukan Utama kerana penulis blog ini hanyalah insan biasa yang masih belajar mengenal erti hidup sebagai khalifah Allah..

Sebarang komen dan cadangan penambahbaikan sangat2 di alukan…Emailkan kepada marshall_niz@yahoo.com

:: USRAH ANAK MUDA TAWAU ::


بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua...

"Dan orang2 yang berusaha dengan bersungguh2 kerana hendak memenuhi agama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan2 Kami (yg menjadikan mereka gembira dan mendapat keredhaan) dan sesungguhnya (pertolongan) Allah berserta orang2 yang berbuat baik-Al ankabut : 69 "

Bertemu kembali....huu...Pertamanya, penulis ingin memohon maaf kepada yang asek dop tnyer bile nk update blog nie....Bukan apa la, masih lagi dalam proses untuk menyesuaikan diri di tempat orang disamping mengatur beberapa perancangan bagi melaksanakn janji yg pernah di buat suatu ketika dahulu...hehe.. :) Cam seruis jer bunyi tu....hehe

Alhamdulillah, setakat hari ini, makin hari makin 'smooth' perancangan yang diaturkan....Semalam telah berpeluang buat pertama kali BerUsrah dengan Anak Muda Tawau....." Pencarian " pengisian rohani bersama sahabat2 sePerjuangan akhirnya telah ditemui....hanya yang tinggal sekarang adalah mengumpul dan mengadakan Pertemuan pertama bersama Dr-Dr Papisma yg ada di Hospital Tawau ini...Moge Allah permudahkan Urusan ini....[ so itulah sedikit sebanyak sebab nape sudah hampir sebulan tidak menjenguk blog penulis ini..ada perkare yg perlu di utamakn.....kan..? hehe ]


Wah....hampir sebulan sudah penulis tak update blog nie...haha..So, ringkasnya, sekarang penulis berada di Posting Medical..Alhamdulillah, penulis sangat bersyukur sb kebanyakan Staff di Hospital Tawau nie Tersangat la baeknye...seriusly, mmg jauh beze ngan staff kat semenanjung...Mereka sangat SEDIA MEMBANTU...i loike..!! :) [jgn marah ye org semenanjung...hehe] So far, setelah hampir satu bulan berada di Posting Medical, antra sejarah yg dicipta adalah diberi kepercayaan oleh Specialist penulis iaitu DR Arun untuk bersamanya di dalam OT membuat Pleuroscopy and Chest tube insertion...Fuhh, mmg TerBaek lah..!! hehe...

Sedikit perkongsian pengisian Usrah Penulis bersama Anak Muda Tawau semalam...USrah dimulakan dengan bacaan Al Mathurat dan seterunya disambung dengan pengisian yang mana penulis dapat simpulkan bahwa peri pentingnya perancangan dalam Organisasi..Betullah ade ungkpan yg mengatakan bahawa Kebenaran tanpa perancangan mudah dikalahkan oleh kebatilan yang mempunyai perancangan..[ dlm hati, mmg tepat kene pada diri sendri tatkala sekarang dalam proses untk merancang..].

Seterusnya ahli diingatkan supaya kembali beramal dengan Rukun Biah yg pertama iaitu FAHAM..isu yg dibangkitkan adalah berkenaan dengan BERSIH 2.0..Mengapa BERSIH ini diketuai oleh seorang NOn-Muslim iaitu Datuk Ambiga..? jikalau tiada kefahaman disitu, sudah pasti ade yg mempersoalkannya..ttp Alhamdulillah, sedikt pencerahan semalam drp naqib Usrah dpt memberi idea jikalau berdepan dengna persoaln tersebut...

Akhirnya Usrah diakhiri dengan sesi Taaruf...[ Al Maklum la, baru pertama kali join ngan Anak Muda tawau..so, kene la berTaaruf kan....hehe...] Alhamdulillah, setelah hampir 1 jam 30 minit, Usrah berjaya ditamatkan...


So, inilah serba ringkas yg penulis dapat update untk waktu sekarang...Maaf sekali lagi...InsyaAllah, jikalau kesemua perancangan berjalan dengna lancar, akan lebih aktif utk update blog inie..Mohon doa daripada team2 ya... :)

p/s : 1) Gambar kat atas tu sempena Party " OFF TAG" kami..haha..best makan ikan bakar kat sini..dah la murah2... :)

2) Jom kita same2 mendoakan agar kesemua sahabt2 yg ditangkap termasuklah Pimpinan dalam Perhimpunan Bersih hari ini dibebaskan secepat mungkin...

BERBAKTI SELAGI MAMPU

0 comments: