ALLAH DIUTAMAKAN

AMAL DIPERTINGKATKAN

Peringatan….

Sebarang penulisan atau artikel di dalam blog ini tidak boleh dijadikan Rujukan Utama kerana penulis blog ini hanyalah insan biasa yang masih belajar mengenal erti hidup sebagai khalifah Allah..

Sebarang komen dan cadangan penambahbaikan sangat2 di alukan…Emailkan kepada marshall_niz@yahoo.com

:: AxtiVty Penulis Selepas Exam..nak tau?? Jom Layann :) ::

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua....

Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran penulis rakamkan pada Allah SWT kerana penulis telah berjaya menamatkan FINAL EXAM 4 YEAR beberape minit sebentar td :) Pengakhiran yang begitu membahagiakan penulis sb Alhamdulillah, osce PSY td bley jawab dgn jayanya :) Terus demam penulis elok, hehe :)..hmm, How should i say regarding this final exam? is't tough? or going smoothly? ;) All the answers were there. so let just pray and hope for the best and better result for everyone :) just forgget what we have done for the exam. it already finished.Let by gone be the gone :) but, my advice to all, if we want a good result, we better not to leave 'pray' and 'ibadah' that we work before and during the exam..JUst continue it until result come out..if better continue through out our life...don't be a hypocrit :) u got me my frenz?? :)..

so,memandangkan exam sudah habis, sebelum penulis bertolak pulang ke tanah air penulis, TERENGGANU DARUL IMAN, kat bwh nie ade la beberape aktivty yang penulis plan bagi mengisi mase kekosongan penulis nanti :) ..nak tau ape?..jom layannn......:)

First skali, insyaAllah jam 6 petang hari ini ( Isnin), penulis dan beberape lg teman penulis akan bertolak ke UKM BANGI untuk menghadiri PENUTUP SUKEM..so, kami mewakili KTDI untuk PERBARISAN penutup..Nie la kali pertama penulis sertai PERBARISAN sejak melangkah kaki ke Universiti :) hehe...

Ha, kat bwh nie, aktvti second penulis..BOWLING TIME :) yeah...biarlah ape orang nak kate, yang penting penulis minat dan berbakat maen bowling...haha...InsyaAllah, esok pagi penulis akan pergi...kat mane??? pandai2 la cri sendiri yer... :) sape nak join, jom........

Ha, lepas bowling, inilah aktivity penulis yang ke-3...DEMONSTRASI TIME..!!..yeah, utk pengetahuan semua, hampir semua demonstrasi yang ade kat M'sia,baik di peringkat kampus atau Negara, penulis tidak pernah 'miss'..sebab ape?? bukan utk tunjuk lagak, tp bagi penulis, inilah medan JIHAD penulis yang mane penulis yakin bhwa Demontrasi yang di anjurkan adalah selari dengan tuntutan ISLAM...iaitu, menegakkan KEADILAN, dan menghapuskan KEZALIMAN..Klu nak berJIHAD kat palestin x mampu, so marilah teman2 kita buktikan PERJUANGAN kita melalui median yang telah terhampar di depan kita...Ayuh semua......


ha, lepas tu, pade sebelah malam pula, penulis akan menghadiri DIALOG ANTARA AGAMA..seperti yang teman2 sedia maklum, isu KALIMAH ALLAH begitu hangat di perkatekan sejak kebelakangan ini..so, unutk mendapatkan penjelasan dan Ilmu yang sebenar, Jom teman2, kita ramai2 hadiri DIALOG ini...kat DECTAR UKM tau..sape2 yang nak pegi, bgtau penulis sb nak tumpang kereta..klu x, terpakse la penulis rider dengan MOTOR LAGENDA penulis :)....


Keesokan harinya pula, iaitu Rabu, penulis dan beberape lagi teman2 penulis plan nak p maen ICE SKATING kat Sunway Pyramid klu x silap penulis..gambar kat bawah nie adalah sewaktu kali pertama penulis pergi.x ingat dah bile...huu...Mungkin ini juga boleh di anggap sebagi REHLAH penulis bersam2 teman2 penulis yang mane matlamatnya hanyalah satu iaitu untuk merapatkan UKHWAH antara kami...sape2 nak pergi, boley roger penulis...hehe :)

Last but not least, pade malamnye, nie adalah Program yang WAJIB penulis hadiri..hehe...nape WAJIB pulak tu?? x len x bukan sebab FORUM CINTA...haha..x nak ulas panjang2 sb penulis yakin, klu bab2 cinta nie teman2 dah arif dah :) btol x?? ;)



So, penulis rase sekadar itulah kot Aktivity MEGA penulis, ade lg aktivti sampingan penulis, x kan la nak bgtau semua kan??? :) ade jgk la aktivti peribadi penulis...biarlah Allah dan penulis saje yang tau :) wassalam....

Ps : Kepada teman2 penulis yang masi lagi berjuang dlm medan Final exam iaitu OSCE ORTHO, smoger berjaya semua.. :) Doakan kita berjaya dunia dan Akhirat...amin...trime kasih pada teman2 yg doakan kesihatna penulis...Alhamdulillah, dah ok :)

2 comments:

Anonymous said...

nice intro..
i hate hypocrite!!

“ Anyone can give up. it’s the easiest thing in the world to do. but to be able to hold it together when everyone else would understand if you fell apart; that’s true strength. ”

“ Those that go searching for love, only manifest their own lovelessness. And the loveless never find love, only the loving find love. And they never have to seek for it. ”
— D.H. Lawrence (via macquesquared)

salam..

Anonymous said...

salam penulis...
saya pun rasa nk g gak dialog antr agama...