ALLAH DIUTAMAKAN

AMAL DIPERTINGKATKAN

Peringatan….

Sebarang penulisan atau artikel di dalam blog ini tidak boleh dijadikan Rujukan Utama kerana penulis blog ini hanyalah insan biasa yang masih belajar mengenal erti hidup sebagai khalifah Allah..

Sebarang komen dan cadangan penambahbaikan sangat2 di alukan…Emailkan kepada marshall_niz@yahoo.com

:: Takraw dan Picnic di Sg Gabai...bestnyee :) ::

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua......

"Blog nie boleh jgk di anggap sbg DIARI hidup kita" - kate seorang teman kepada penulis. Stujukah anda??..Penulis stuju sb kebanyakan BLOGGERS yg satu batch ngan penulis suke sgt tulis pasal hidup diorg dlm blog..Arinie wat pe?? td p makan kat mane?? hehe...tidak menjadi satu kesalahan sb HAK BLOG adalah HAK diri masing2 :) Jadi atas maksud itu, ingin juga penulis coretkan pada entry kali ini berkenaan HIDUP penulis pada hari semalm, iaitu SABTU, 6 Feb 2010 :)..Jom kite layan.....

Seawal jam 7.30 pagi penulis dan beberape lg teman telah bertolak ke UKM BANGI kerana ade match TAKRAW..kami mewakili KTDI yang mane telah di undi dengan KOLEJ UO dan KOLEJ BH..so, jom kite saksikan aksi2 menarik penulis bersama teman2 penulis.. :)


inilah barisan pemain takraw KTDI





kerana Kami masih lagi dalam EXAM week, so kami terpakse pulang awal memikirkan banyak lagi x study ( sebenarnye kalah, sb tu pulang awal :) )...so itulah ceritanya TAKRAW dan PENULIS.....

Berkelah itu Menyeronokkan..Ukhwah kembali bersinar

Hadis Anas bin Malik r.a:

Nabi s.a.w telah bersabda:
Tidak sempurna iman seseorang itu, sebelum dia mengasihi saudaranya atau baginda bersabda: Sebelum dia kasihkan jiran tetangganya, sebagaimana dia kasihkan dirinya sendiri.

HR. Muslim


Mesti ramai teman2 yang pelik, nape la x p berkelah lepas exam je? exam x abis lagi dah sibuk nak enjoy..hehe..Penulis pon pada asalnye pelik jgk bila seorang sahabat penulis mempelawa utk pergi mandi kat air terjun...tp setelah memikirkan masing2 ade kerja dan komitment selepas exam, kami pon membuat keputusan utk pergi seblm exam klu x, mmg lepas exam x dpt dah nak kuar same2...

so, Al kisah bermula sebaik sahaja penulis smp dr UKM BANGI tu jam 2.15 ptg, tepat jam 3 ptg kami pon bertolak ke TAMAN REAKREASI SG GABAI :) Walaupon masih lagi berada dalam kepenatan lps game takraw tu, tp demi memikirkan sahabat2, penulis kuatkan semgant utk pergi...so, jom layan aktiviti kami di sane.. ;)


nie baru smp sblm mendaki tangga ala-ala tangga kat batu caves tu..huu

santainye housemate penulis aka hadi :)

sernknye shampoo rambut...

romantik pulak pasangan nie...(saje nak perli "suami isteri" yg ade kat situ dok gosop pasangan masing2,huu)

serenokye penulis....


Zaman moden, berkelah pakai dapur gas, x perlu idupkan api lg..haha



sedapnye.......




Nape penulis pakai kain pelikat tu, hehe...nak tau?? sb penulis terlupe nak bwk seluar mandi..penat sgt kot smp terlupe..so penulis gune je seluar jeans sbg seluar mandi...haha...


So, lbh kurang jam 6.00 ptg kami pon bertolak pulang ke KTDI....seronk sgt2...terima kasih sahabat2 ku yang di syangi kerana ALLAH semua :) ..

kaylah, jam dah pukul 1 ptg, penulis nak tdo kjp...sunat tau tdo sebelum zohor, tp jgn smp terlepas solat zohor pulak yer teman2,..hehe..pastu nak study PSY....yeah..!!wassalam

“Dari Aisyah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda; “Orang yang sangat dibenci Allah ialah orang yang suka bermusuh-musuhan.” - Sahih Bukhari

p/s: esok last paper OSCE PSY penulis...yea...!! Moger Allah permudahkan segal-galanya..pas exam kite enjoy...!! :) (- gym, ingt Allah, enjoy2 jugak yer... :))

3 comments:

Anonymous said...

lawa kain pelekat bang..
trend baru lepas picnic..
hehe..kidding!!

nway,,goodluck exam esok!!

saif al nidham said...

hehe....
jgn ikut..baye...haha
orait..same goes tu u.
x sabo nie nak abis...
bnyk lg air terjun nk pegi nt.. :)

wan nuruddin said...

;)

senyum ja.. takpa ye.