ALLAH DIUTAMAKAN

AMAL DIPERTINGKATKAN

Peringatan….

Sebarang penulisan atau artikel di dalam blog ini tidak boleh dijadikan Rujukan Utama kerana penulis blog ini hanyalah insan biasa yang masih belajar mengenal erti hidup sebagai khalifah Allah..

Sebarang komen dan cadangan penambahbaikan sangat2 di alukan…Emailkan kepada marshall_niz@yahoo.com

:: Teruskan Perjuangan Wahai Sahabat Mahasiswa ::


بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sayang buat semua.....

"Wahai sahabat MAHASISWA, kemampuan mesti membangkitkan umat yang tertidur, kemudian membangun kembali meraih KEJAYAAN" - Sayyib Quthb

Goverment in waiting for UKM
"Dan janganlah kamu merasa lemah( dalam perjuangan mempertahankan dan menegakkan ISLAM) dan janganlah kamu berdukacita (terhadap ape yang menimpa kamu) padahal kamulah orang-orang yang tertingi jka kamu orang2 yang beriman. Jika kamu (dalam perang uhud) mendapat luka maka sesungguhnya kaum itu mendapat luka yang sama. Dan demiian itulah keadaan hari-hari kami gilirkan dia antara sesama manusia (sebagai pengajaran )supaya nyata ape yang diketahui Allah tentang orang2 yang tetap beriman dan supaya Allah menjadikan di antara kamu orang2 yang mati SYAHID dan Allah tidak suka kepada orang2 ZALIM - al imran, 139-140


Sedarlah wahai sahabat MAHASISWA, InsyaAllah, PERJUANGAN kita adalah perjuangan yang yang BENAR untuk menegakkan ISLAM sebagai cara hidup dan menghayatinya dalam kehidupan diri dan masyarakat kampus. PERJUANGAN ini bukanlah satu PERJUANGAN yang ringan dan mudah tetapi PERJUANGAN ini memerlukan jarak masa yang amat jauh dan dihalangi pelbagai rintangan. Dalam PERJUANGAN MAHASISWA ISLAM Kampus, kemenangan atau kekalahan selalu digilirkan oleh ALLAH supaya kita sedar tentang perlunya kita berstrategi dan tawakkal kepadaNYA. Oleh sebab itulah, kita perlu kecewa atau berdukacita terhadap apa yang menimpa kita untuk dijadikan sebagai MUHASABAH diri.


" Orang-orang yang beriman berjuang unutk menegakkan agama ALLAH manakala orang2 yang tidak beriman berjuang unutk mempertahankan kebatilan"- al nisa, 76"
Perbezaan ini harus jelas dan perlu difahami oleh MAHASISWA ISLAM jka mahu KEMENANGAN dalam PERJUANGAN. PERJUANGNAN ini tidak semestinya diakhiri dengan KEMENANGAN, tetapi dengan KEMENANGAN PERJUANGAN iaitu usaha JIHAD unutk mengapai MENANG dalam DAKWAH. Oleh itu kita haruslah MARA dengan PERKASA unutk mencapai KEMENANGAN ISLAM..."BERSAMA MAHASISWA MEMIMPIN PERUBAHAN"


"Katekan tidak pada CALON TAJAAN,CALON SISTEM, dan CALON PENTADBIRAN"

"Peperangan ini adalah antara MAHASISWA VS MAHASISWA, bukan antara MAHASISWA VS PENTADBIRAN "

0 comments: